طلاق
طلاق
شهریور 22, 1394
تفویض وکالت طلاق به زوجه
تفویض وکالت طلاق به زوجه
شهریور 22, 1394

مطالبه مهریه

مهريه: مهريه مال معين ياچيزي است كه قائم مقام مال است كه در عقد نكاح بر ذمه مرد قرار ميگيرد و در صورتمطالبه زن، وي مكلف است مهريه اش را بپردازد و اين حق ارتباطي به طلاق و نفقه ندارد. زوجه از دو طریق می تواند مهریه خود را مطالبه نماید : 1- اجرای ثبت 2- دادگاه خانواده
1-از طریق اجرای ثبت : اگر مهريه وجه نقد يا در حكم نقد مانند سكه و طلاباشد زن می بایست با در دست داشتن سند رسمي ازدواج به دفتر ازدواج مراجعه نموده وتقاضای صدور اجرائیه می نماید. بعد از اخذ اجرائیه به دايره اجرايثبت مراجعه و اجرائيه به شوهر ابلاغ ميشود و به او 10روز مهلت داده خواهد شد تا طلب همسرش را پرداخت كند. در صورتي كه شوهر در اين مدتدين خود را نپردازد زن ميتواند با معرفي اموال و دارايي شوهر به اجراي ثبت، تقاضاكند اموال او توقيف شود و نيز ميتواند مطالباتي را كه شوهر از اشخاص ديگري دارد ويا موجودي حسابهاي بانكي او را توقيف كند. زن همچنين ميتواند تقاضاي توقيف حقوقشوهر را از سازمانها و مؤسسه هاي دولتي و يا خصوصي داشته باشد و تا ميزان يك چهارمحقوق (مادام كه شوهر متأهل است) و نيز يك سوم آن را (در صورتي كه زن و شوهر ازيكديگر جدا شوند و تا زماني كه شوهر زن ديگري اختيار نكرده) توقيف كند. همچنین زوجه می تواند از طریق مراجعه به اداره ثبت ممنوع الخروجی زوج را درخواست نماید. اگر مهريهسكه يا طلا باشد و شوهر نتواند اصل آن را بپردازد، قيمت روز مطالبه آنها (روزي كهزن آن را از طريق اجراي ثبت و يا دادگاه مطالبه ميكند) ملاك اجراي قانوني حكم است. اگر سند ازدواج رسمي نباشد، زن براي مطالبه مهريه خود بايد از طريق تسليم دادخواستبه دادگاه اقدام كند.
2-از طریق دادگاه خانواده : زوجه ميتواند با ارائه دادخواست حقوقي به دادگاه ويژه خانواده، مهريه خود، هزينه ابطال تمبر و حق الوكالهوكيل را مطالبه نمايد و همزمان تقاضاي توقيف اموال همسرش را نيز بنمايد.
اگر مهريه وجه رايج باشد به گفته وکیل خانواده بر اساس تبصره الحاقي به ماده 1082 قانون مدني مصوب29/4/76متناسب با تغيير شاخص قيمت سالانه زمان تأديه نسبت به سال اجراي عقد كه توسط بانك مركزي تعيين ميگردد محاسبه و پرداخت خواهد شد و در مواردي كه مهريه زوجه بايد از تركه زوج متوفي پرداخت شود، تاريخ فوت مبناي محاسبه مهريه خواهدبود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی