تقسیط مهریه به چه صورت است؟
ژوئن 18, 2014اثبات زوجیت از نظر قانون
ژوئن 18, 2014بروزرسانی در تاریخ 1403/04/31
تمکین
تمکین در لغت به معنای مالک شدن و ثابت نمودن است و معنای اصطلاح حقوقی آن انجام وظایف زناشویی است که در مقابل آن نشوز قرار دارد به معنی خارج شدن از طاعت که ضمانت اجرای ان بیان خواهد شد.
معانی و اقسام تمکین:
تمکین در عرف حقوقی 2 معنی عام و خاص دارد.
1- عام:
به معنی قبول ریاست شوهر بر خانواده
2-خاص:
ناظر به رابطه جنسی زن با شوهر و پاسخ دادن به خواسته های مشروع او.
نشوز:
نشوز اصطلاحی در فقه و حقوق اسلامی به معنی تمکین نکردن، نافرمانی و عدم ایفاء وظایف زناشویی از سوی اگرچه معمولاً نشوز فقط به نافرمانی زن از طریق عدم تمکین به شوهر اشاره دارد امایکی از زوجین است.
نافرمانی شوهر نیز در نوشته های فقهی نشوز نامیده میشود هرچند اصطلاح تمکین در مورد شوهر استفاده نمیشود. هنگامی هم که این وظیفهناشناسی دوجانبه باشد آن را شقاق مینامند.
ضمانت اجرای نشوز:
1.عدم استحقاق نفقه
2.عدم استحقاق اجرت المثل
امکان طرح دعوای الزام به تمکین از جانب زوج
3. اجازه ازدواج مجدد
حق حبس:
چنانچه زوج ايفاي وظايف زناشويي را از زوجه طلب نکند وزمان پرداخت مهريه ویامهریه وعده دارنيزنرسيده باشد،زوجه حق استفاده ازحبس خود را دارد.
چنانچه زوجه قبل ازاخذ مهريه به ايفاء وظايف زناشويي عمل كرده ويا زوجه قبل ازگرفتن مهريه،بامیل خود،اززوج تمكين خاص کند،حق حبس وي ساقط وديگراجازه امتناع ازتمكين وسايروظايف زناشويي راندارد.
اعسار زوج حق حبس زوجه راساقط نمیکند،چرا كه مطالبه و وصول مهریه از زوج میسر نیست وامكان گرفتن مهر با استفاده ازحق حبس ملازمه ای را دربرندارد.
در نتیجه استفاده از حق حبس و عدم تبعیت زن در این مدت حقی برای مرد برای شکایت عدم تبعیت در پی ندارد.
جهت کسب اطلاعات حقوقی در زمینه دعاوی خانواده به موسسه حقوقی چتر عدالت ایرانیان مراجعه می نمایند که با تعیین وقت اختصاصی با وکیل متخصص خانواده ، مشاوره حقوقی خود را در این زمینه کسب می نمایند.
بدیهی است که داشتن مشاور حقوقی باسواد و متعهد می تواند راه گشای مشکلات موجود در زمینه خانواده باشد.
2 Comments
[…] تمکین عام به معنی انجام وظایف خانوادگی و اطاعت از شوهر و پذیرفتن ریاست شوهر بر خانواده و نظرات وی درمورد تربیت فرزندان ، امور خانوادگی و امور و روابط اجتماعی است. و تمکین خاص به معنی برآورده کردن درخواست های جنسی زوج است. در صورت عدم تمکین ، زن ناشزه بوده و استحقاق نفقه را نخواهد داشت .عذر موجه که در ماده ۱۱۰۸ بیان شده خوف مالی و شرافتی و بدنی است که با اثبات آن زن از محرومیت نفقه معاف میشود. اصل بر تمکین است و مرد با نشوز را ثابت کند. […]
خسته نباشید مرسی به خاطر این وبسایت مفید